Wat is kokosolie?

Wat is kokosolie?

Kokosolie wordt verkregen van het vruchtvlees van rijpe kokosnoten. Ze groeien aan de kokospalm. Een boom die behoort tot de palmenfamilie. Kokosolie wordt in voeding, geneeskunde en industrie gebruikt.

Afvallen met kokosolie

De vetten die kokosolie bevat zijn verzadigd en bevatten voedzame eigenschappen. Ze stimuleren de stofwisseling (metabolisme) waardoor vet sneller verbrand wordt. Sommige vetten die in kokosolie zitten hebben antibacteriële, antivirale en schimmelwerende eigenschappen, terwijl andere helpen het immuunsysteem te ondersteunen.

Natuurlijk medicijn

Op basis van klinische studies is vastgesteld dat kokosolie cholesterolverlagend werkt en het risico op hart- en vaatziekten vermindert.

Kokosolie bevat de antioxidanten vitamine E, pro-vitamine A (bètacaroteen), polyfenolen en fytosterolen. Ze kunnen beschermend werken en het risico op hart- en vaatziekten verminderen.

Kokosolie als bakolie

Kokosolie wordt ook veelvuldig in de keuken gebruikt omdat het goed bestemd is tegen hoge temperaturen. Er komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij en de olie wordt niet snel ranzig. Dit komt door de verzadigde vetten die erin zitten. Bovendien is dezelfde olie lang herbruikbaar.

Kokosolie is vast op kamertemperatuur en wordt rond 23 graden Celsius vloeibaar.

Unieke eigenschappen

  • Kokosolie bevat veel fytochemicaliën, vitamines en antioxidanten
  • Kokosolie kan antiviraal, antibacterieel en schimmelwerend optreden
  • Kokosolie kan vanwege de unieke vetsamenstelling het risico op hart- en vaatziekten verminderen

[social_share/]

Gratis e-boek
Wat je nog niet wist over kokosolie. Download een gratis versie voor jezelf.
We hate spam just as much as you